21 października odbył się szkolny konkurs kulinarny pod nazwą "POTRAWY Z DROBIU W NAWIĄZANIU DO KUCHNI ŚLĄSKIEJ W NOWOCZESNEJ ARANŻACJI". Dziękujemy uczniom Naszej szkoły za udział i niesamowite pomysły na potrawy!!! Cieszymy się z zainteresowania rywalizacją i z Waszej odwagi w kreowaniu śląskich "klasyków" w wersji nowoczesnej.
Uczniowie, którzy stworzyli najciekawsze i najsmaczniejsze dania to: I miejsce - Krzysztof Firut kl 4Ta (kaczka w sosie pomarańczowo - musztardowym z czerwoną kapustą i wodzionką), II miejsce - Natalia Michałek kl. 3a (roladki z suszonymi pomidorami i mozarellą z kluseczkami z batatów), III miejsce - Dawid Franiczek kl. 1Tc (udka z kaczki pieczone w soli, z gruszką winną i żurawiną oraz kluski śląskie z sezamem i miodem), pozostali uczestnicy; Nikola Glenc kl. 1 Tc (pierś z kaczki na puree z selera i pietruszki z kluskami śląskimi w sosie koperkowym z czerwoną kapustą), Dominik Baron kl. 2Tb (roladki z kurczaka z papryką, pieczarkami i serem, z kluskami śląskimi na surówce z marchewki i jabłka) oraz Mateusz Flegel kl. 1 Tc (gulasz drobiowy z kluskami śląskimi z sałatką grecką).

M. Janecka, A. Pawliczek